Skip to main content

EKO Promina d.o.o.  •  Put kroz Oklaj 144  •  22303 Oklaj  •  022 881 046  •  kontakt@eko-promina.hr

Fotografija uz obavijest o COVID potvrdama

Obavijest o COVID potvrdama za stranke koje dolaze u društvo EKO Promina d.o.o.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je 12. studenog 2021. godine, zbog ubrzanog širenja i povećanog rizika prijenosa bolesti COVID-19 donio Odluku - Odluka o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja državnih dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova, a koja je stupila na snagu u utorak, 16. studenog 2021. godine.

Odlukom je propisana obveza predočavanja EU digitalne COVID potvrde ili drugog odgovarajućeg dokaza o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju.

Navedena Odluka odnosi se i na stranke/građane koji dolaze u službene prostorije u kojima rade zaposlenici, potom i na pružatelje usluga koji pružaju različite usluge u tim prostorima ili su angažirani za određene poslove u njihovim prostorima ili dolaze u njihove prostore po bilo kojoj osnovi.

Za ulazak u društvo EKO Promina d.o.o. stranke su dužne dokazati da su testirane na virus SARS-CoV-2, odnosno da su cijepljene ili preboljele bolest COVID-19 predočenjem:

  • EU digitalne COVID potvrde,
  • negativnim nalazom brzog antigenskog testa koji ne smije biti stariji od 48 sati od trenutka uzimanja uzorka ili
  • odgovarajućeg drugog dokaza o cijepljenju, preboljenju, odnosno testiranju iz točke VII. Odluke o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja svih državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova čiji su osnivači Republika Hrvatska, tijela državne uprave i jedinice lokalne i regionalne (područne) samouprave.

Stranke koje nemaju odgovarajuću COVID potvrdu ili dokaz ne mogu boraviti u službenim prostorijama društva EKO Promina d.o.o.

Valjani su testovi:

  • PCR test koji nije stariji od 72 sata od trenutka testiranja
  • BAT (brzi antigenski test na SARS-CoV-2) koji nije stariji od 48 sati od trenutka testiranja

*Testiranje se provodi u ovlaštenoj ustanovi ili laboratoriju

Provjeru valjanosti EU digitalnih COVID potvrda provodit će, uz korištenje CovidGO mobilne aplikacije, osoba koju društvo EKO Promina d.o.o. odlukom o imenovanju ovlasti za provjeru, ista osoba provodit će i provjeru valjanosti dokaza o testiranju ili drugog odgovarajućeg dokaza (potvrde liječnika) neposrednim uvidom u predočeni dokument.

Ispunjavanje uvjeta za ulazak, u odnosu na djelokrug rada, u prostorije društva EKO Promina d.o.o. ne primjenjuje se na:

  • osobe mlađe od 16 godina,
  • na osobe koje prate osobu koja se ne može brinuti za sebe i
  • na osobe kod kojih postoje kontraindikacije za cijepljenje ili za dovršetak cijepljenja bilo kojim cjepivom protiv COVID-19 - što se dokazuje liječnikom potvrdom - koju pregledava osoba određena za provjeru ispunjavanja uvjeta ulaska.